KIM SNIJDERS

SUNSHINE MIXED WITH A LITTLE HURRICANE

Vijf milligram wondermiddel.

Al sinds mijn jeugd slaap ik slecht. Ik val gewoon moeilijk in slaap. Mijn ouders hebben eerder al van alles geprobeerd. Op de één of andere manier werd ik gewoon niet moe. Ik was altijd woordspelletjes aan het bedenken, boeken verslond ik in één avond en ik heb verschillende verhalen geschreven. Tot ik zou beginnen aan een studie in Zwolle was er nog steeds geen oplossing.

Read more

Kim geeft antwoord: Waarom ik niet voor een maagverkleining kies. #1

Soms krijg ik de vraag ‘waarom kies je niet gewoon voor een maagverkleining?’ Ten eerste: Daar kies je niet ‘gewoon’ voor. Dat is een wel overwogen keuze die je maakt. Het is niet dat je gewoon even kiest voor een maagverkleining. Er komt zoveel meer bij kijken. 

Read more

‘Voor iemand met overgewicht kleed jij je best wel goed!’

‘Voor iemand met overgewicht kleed jij je best wel goed!’

Bedankt. Voor het compliment en enigszins een belediging. Nee, mij zou je niet snel zien in gebloemde wijd hangende tunieken. Of shirts met andere gekke printjes. Maar ligt dat aan het feit dat ik overgewicht heb? Totaal niet. Dat heeft vooral te maken met de stijl die ik leuk vind. Natuurlijk is het moeilijk om kleding te vinden wanneer je overgewicht hebt, vooral wanneer je niet van een bloemenprint houd. Ik heb maar drie spijkerbroeken in de originele kleuren zwart en blauw, het is nou eenmaal zo.

Read more

De kudde met een uitzondering.

Een paar dagen geleden heb ik een column geplaatst op metronieuws.nl, wanneer ik genoeg stemmen heb komt mijn column in de Metro krant te staan. Zouden jullie daarom op mij willen stemmen? Alvast bedankt :) http://www.metronieuws.nl/lezerscolumn/miriamkeek/mens-maatschappij/2015/10/de-kudde-met-een-uitzondering


Trouwens, MiriamKeek is een anagram van Kim Marieke, mijn doopnaam. 

Read more

Ready to kick some ass!

Ik zeg altijd dat het goed gaat. Gewoon standaard. Ik denk er niet eens meer over na. Maar het gaat niet altijd goed. Het is tijd om open kaart te spelen. Ik heb de afgelopen weken best wel wat depressieve momenten gehad. Eens in de zoveel tijd heb ik dat gewoon. Heel raar. Natuurlijk is daar wel iets voor gebeurd maar daar ga ik liever niet op in. Ik kon alleen maar op bed liggen, sliep het liefst de hele dag en kwam alleen nog maar buiten voor school en boodschappen.

Read more

Druktemaker

Afgelopen week heb ik het erg druk gehad. Nog steeds heb ik veel te doen. Ik weet van mezelf dat ik niet goed tegen stress kan. Toch stort ik me telkens vol enthousiasme ergens op. Ik wil alles tegelijkertijd doen en zo goed mogelijk. Het moet allemaal kloppen.

Read more

Geen twijfel mogelijk.

Een paar dagen geleden schreef ik over twijfelen. De laatste tijd heb ik dat meer. Een paar weken geleden had ik heel duidelijk in mijn hoofd wat ik na deze opleiding wilde doen. Nu is dat allemaal weg. Nu weet ik niet meer wat ik hierna wil doen.

Read more

In mijn hoofd #2

Laatst las ik dat het bij de leeftijd hoort. Twijfelen. Over je toekomst maar ook je afvragen of je het allemaal wel goed doet. Ik heb het altijd wel een beetje gehad. Maar sinds ik dichterbij het Grote Mensen Leven kom (9-5 baan, volwassen doen) twijfel ik meer.

Read more

Serie: Interrailen - dag 1: Na zestien lange uren.

Na nog een uur in de sauna stopte de trein weer. De trein zou niet verder rijden vanwege de kapotte airco. We stapten uit op een station met een onleesbare naam. Ik beheers de Tsjechische taal namelijk niet zo heel erg goed.

Read more

Van Pokémon kaarten tot treinkaartjes.

Zolang als ik me kan herinneren, verzamel ik dingen. Ik verzamel momenten en herinneringen. Van het interrailen heb ik bijvoorbeeld alle bonnen en toegangskaartjes bewaard. Maar van elke plek neem ik ook een flesje zand en water mee. Of een steen. Het papieren werk plak ik allemaal in een grote dummy, samen met de 180 foto’s die ik heb uitgeprint. Voor later. Om nog eens terug te kunnen kijken. De flesjes en stenen staan op een plek in mijn kamer.  

Read more
comments powered by Disqus