KIM SNIJDERS

SUNSHINE MIXED WITH A LITTLE HURRICANE

In mijn hoofd #3

Ik doe de voordeur achter me dicht en kijk om me heen. Wat een drukte. Op mijn gemak loop ik naar de bushalte. Ik sta naast een groep jongens en hoor gelach. Snel zet ik het volume van mijn muziek wat hoger. Gelukkig is daar de bus al. Ik sta precies goed wanneer de deuren open gaan en stap in.

Achter me voel ik druk terwijl ik aan het in checken ben. Snel zie ik een lege plek en ga zitten. Mijn tas zet ik voor mijn voeten en rits mijn jaszakken dicht. Al snel vult de bus zich met mensen. Iedereen propt zich in de bus. Mensen lopen langs me heen en gaan zo ver mogelijk naar achteren. De bus wordt voller en mensen moeten staan. Na een paar minuten gaan de deuren dicht en rijdt de bus weg. Ik zie dat er mensen tegen elkaar verdrukt staan. Tegen de deur aan en er staan zelfs mensen naast de buschauffeur. Ik voel dat de plek naast me nog altijd leeg is.

Ik begin na te denken. Ik ben niet zo dik dat ik twee plekken in neem. Ik stink niet en mijn tas heb ik voor mijn voeten staan. Waarom kiezen mensen er dan voor om te staan terwijl er een plek vrij is? Twijfelend aan mezelf kijk ik voor me uit. Ik zit recht tegenover een glazen plaat en zie mezelf in de weerspiegeling. Bril op en geen make-up. Ik kijk chagrijnig. Waarom kijk ik toch altijd zo boos? Ik ben niet eens boos. Resting bitch face I guess. Zou dat de reden zijn waarom mensen niet naast me komen zitten?  Het zou mij niet tegen houden.

Of gaan mensen niet naast me te zitten omdat ik dik ben? Ik weet dat sommige mensen medelijden hebben met dikke mensen. Op de één of andere manier vind ik dat zo ontzettend kortzichtig denken. Maar daar kunnen die mensen ook niets aan doen. Soms heb je dat vooroordeel al klaar voordat je een persoon echt kent. Met die mensen heb ik medelijden.

De bus is aangekomen bij mijn halte en ik wacht totdat iedereen is uitgestapt. Ik check uit en bedank de buschauffeur. Weer een nieuwe dag op school. Weer een dag vol veroordelende blikken. Ik zucht en recht mijn rug. Klaar voor weer een nieuwe dag.

comments powered by Disqus